Nieuws
Vergunningvrij sloopcontainer ‘dumpen’

Sloopcontainers kunnen ongeacht de afmetingen en ongeacht de vraag of er iets met de container wordt gedaan, gedurende drie maanden zonder vergunning op straat worden neergezet. Dit terwijl inwoners die een aanhangwagen of caravan in de straat zetten binnen enkele dagen van handhaving de opdracht krijgen het vehikel weg te halen. Volgens een woordvoerster van B&W gaat het bij de sloopcontainers om een uitzondering, geregeld in de Algemene plaatselijke verordening (APV). Indien er echter een melding wordt gedaan over een sloopcontainer gaat handhaving in gesprek met het betrokken bedrijf, zo geeft zij aan. Een omwonende die zo’n melding deed van de container op de foto kreeg echter van handhaving als reactie: ‘Beste melder, Container staat er maar niks mis mee, mag er 3 maanden vergunning vrij staan’. De container neemt meerdere parkeerplaatsen in en belemmert het zicht van automobilisten op kruisend fietsverkeer. Met de container wordt verder niets gedaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter