Activiteiten
Van alles wat in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens tot eind volgende week. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterludens.nl.

Donderdag 10 november: Filmhuis / West Side Story / VS 2021. Aanvangstijd 20.00 uur.  Toegangsprijs € 9,00.

Drama van Steven Spielberg. Met o.a. Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez en Rita Moreno.  Zestig jaar na de klassieke verfilming van de Broadwaymusical West Side Story komt superfan Spielberg met zijn eigen versie – meer een hommage aan de oude film dan een nieuwe interpretatie. Technisch is alles voortreffelijk uitgevoerd: de dansscènes zijn een lust voor het oog, de goeddeels onbekende cast sprankelt. En de thema’s van het op Romeo en Julia geënte verhaal zijn onverminderd actueel. Toch is het jammer dat Spielberg het blijkbaar niet aandurfde de fifties-setting en -liedjes te moderniseren. Wat ooit allicht fris en gewaagd aanvoelde, heeft nu al gauw iets oubolligs. Met als gevolg een film die vooral nostalgici zal behagen. Ariana DeBose won een Oscar voor haar rol in de film.

Vrijdag 11 november: Cabaret / Fabian Franciscus / Lekker Gezellig. Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs €  17,50.

Na twee zeer goed ontvangen shows is het tijd voor Fabian zijn derde. Met zijn kenmerkende sympathieke, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens… maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk!!

Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig. Of zoals Fabian het zou zeggen: “Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood. Je zou er bijna depressief van gaan worden. En dat deed ik dan ook, als enige wel echt met groot succes. In plaats van bang werd ik nog banger en zelfs bangst. En dat op zich vond ik dan ook weer eng. Dus dan maar accepteren dat het er niet beter op gaat worden en dat ik waarschijnlijk toch wel op de meest verschrikkelijke manier ooit dood zal gaan. En dat dan waarschijnlijk óók nog eens blijkt dat ik op de een of andere manier dodelijk allergisch ben voor doodgaan. Zul je net zien… Kortom; een avondje keihard lachen dus, lekker gezellig!”

Fabian zijn eerste twee voorstellingen waren zeer goed bezocht en nog beter ontvangen. Ook staat zijn show ‘Vlafeest’ inmiddels of Netflix en was te zien bij NPO3. Verder was Fabian o.a. te gast bij De Slimste Mens, Kopspijkers, De Vooravond, Spijkers met Koppen, Radio 2 etc.. Daarnaast speelde hij zowel op het festival Zwarte Cross als op Lowlands.

Zaterdag 12 november: Cabaret / Marijn Koning / Appeltjes Schillen  (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  19,00.

We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie. In de nieuwe theatershow ‘Appeltjes Schillen’ vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf!

Zondag 13 november: Koos Mark Big Band / Musical history. Aanvangstijd 15.00 uur.  Toegangsprijs € 16,00.

The Koos Mark Big Band … een ongehoorde sound …  De Koos Mark Big Band bestaat dit jaar 50 jaar. Sinds 1972 heeft Koos Mark een traditionele bigband bezetting en een eigen kenmerkende sound. – De Koos mark Big Band sound!   De orkestleider Koos Mark heeft met zijn arrangementen en muziekkeuzes een unieke big band sound gecreëerd, die moet je gehoord hebben!

Tijdens een optreden schakelt de band eenvoudig en met een eigen stijl tussen verschillende genres en weet als geen ander thema-optredens zoals het begeleiden van solisten, theaterprogramma’s of een musical tot een groot succes te maken.   Het orkest begeleidde vele nationale en internationale artiesten o.a. Lee Towers, Donna Lynton, Greetje Kaufeld, René Froger, Robert Long, Noortje Herlaar, Ellen ten Damme en vele anderen. Tijdens de ‘Swiss in time tour’ door Zwitserland werd opgetreden op het Vevey filmfestival en het Montreux jazzfestival, waarna op uitnodiging van Eugène Chaplin werd opgetreden in het huis van de Chaplins. Ook trad de band op als vast onderdeel in het theaterprogramma van de ‘Gevleugelde Vrienden’ met Louis van Dijk en Mr. Pieter van Vollenhoven. Met Mrs. Einstein bracht de band het theaterprogramma Mrs. Einstein goes Big, wat met groot succes in vele theater in Nederland is gepresenteerd.

Het musical repertoire is een belangrijk onderscheid ten opzichte van andere big bands. Het musical programma van de Fontys Dansacademie onder leiding van Barry Stevens werd een groot succes door de swingende en karakteristieke begeleiding van de Koos Mark Big Band. Daarnaast bracht de big band met Barry Stevens het ‘Music for the movies’ (van o.a. the Godfather) .

De muzikale leiding van de succesvolle TV serie ‘Dancing with the stars’ was in handen van Koos Mark. Met zijn arrangementen creëerde de band een echte ballroom ervaring, hetgeen een belangrijke bijdrage aan het succes was.  Tijdens het 5 mei programma ‘Yes we meet again’ bracht de band het kenmerkende geluid van de bid bands uit de oorlogsjaren weer tot leven. ‘Yes, we meet again’ vond plaats in de Studio’s Aalsmeer waarbij de band de Triolettes, Jasper Taconis en Mariska van Kolck heeft begeleid. Zo veelzijdig als de band is, werd in de Rijswijkse Schouwburg een theaterprogramma begeleid over de beroemde komiek Buziau. Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in het café De Hollandse Tuyn in Leiderdorp is inmiddels een begrip in de regio, waarbij de band zich voegt op het café “podium” van vier bij vijf en een feestje bouwt.

Met de vaste zanger Tony Anderson en zangeres Jorien Zeevaart brengt de band een gevarieerd programma met big bandmuziek van de bekende big bands van Glenn Miller, Count Basie en Benny Goodman. Een programma met muziek van de vermaarde arrangeur Sammy Nestico is de band dan ook op het lijf geschreven. Dit alles gecombineerd met muziek van hedendaagse componisten, afgewisseld met zangnummers waaronder ‘Think’ en ‘Valerie’, maakt een optreden van de Koos Mark Big Band tot een belevenis, wat u een keer moet hebben meegemaakt.

Donderdag 17 november: Lunchconcert / Jana Vukiçevic (viool) en Myrto Tzelisi (piano). Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Op het programma staan werken van o.a. Leos Janacek en Vutautas Barkauskas

Donderdag 17 november: Filmhuis / King Richard / VS 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Biografie van Reinaldo Marcus Green.  Met o.a. Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Saniyya Sidney en Demi Singleton.  egelijke biopic over de internationale doorbraak van de tennissende zussen Venus en Serena Williams. Die dat deden onder de strakke leiding van hun vader Richard (Smith op zijn groezeligst), die hen jarenlang zelf coachte en vanuit achterstandswijk Compton, Los Angeles, naar de wereldtop bracht. Venus en Serena zijn coproducenten van de film, die een geautoriseerde versie van hun jeugd is. Waarmee gelijk verklaard is waarom de meeste scherpe kantjes van de film – en vooral van de gedreven en veeleisende Richard – er zijn afgehaald. Smiths acteerprestatie werd bekroond met een Oscar.

Vrijdag 18 november: Concert / Izaline Calister en Thijs Borsten / Van de andere kant. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

‘Van De Andere Kant’ is een muzikale theatervoorstelling van Izaline Calister en Thijs Borsten, waarin ze op humoristische wijze het Nederlandse en Antilliaanse publiek naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander. Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes wordt over het leven verteld vanuit de verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk?
Izaline en Thijs vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen, waarbij ze traditioneel en nieuw eigen repertoire brengen.  Het idee voor deze voorstelling ontstond tijdens de succesvolle beeldende voorstelling ‘Het eiland van mijn vader’ van de twee theatermakers, waarin de vader van Izaline aan Thijs zijn geliefde eiland liet zien.

Zaterdag 19 november: Cabaret / Andre Manuel / De Zieke Geest (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

 De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuel’s 18e programma. Eindelijk volwassen!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter