Nieuws
Monumentenstatus Emmastraatcomplex

B&W beslissen vandaag over het toekennen van de monumentenstatus aan 96 sociale woningen in de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg, ook wel bekend als ‘De Emma’. Het onderwerp staat als ‘Definitief aanwijzen Emmastraatcomplex als gemeentelijk monument’ op de agenda van de B&W-vergadering. Woningcorporatie WoonInvest wil de panden slopen ten behoeve van nieuwbouw. Daar bestaat veel verzet tegen. De woningen dateren uit 1921 en vormen een ’tuindorp’. Voor de zomer kreeg ‘De Emma’ een voorlopige monumentenstatus. Daar tekende WoonInvest bezwaar tegen aan. Ook met een positief besluit van B&W vandaag, is de zaak nog niet beslist. Er zijn ook dan nog bezwaar- en beroepsprocedures mogelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter