Mening
U zegt het maar: Kosten herontwikkeling winkelcentrum Julianabaan

‘Op 6 november las ik dat B&W een bericht aan de gemeenteraad heeft gestuurd betreffende twee projecten op het Koningin Julianaplein in Voorburg. Het gaat om plannen voor een parkeergarage en een cultuurgebouw. De inhoud van het bericht van B&W ken ik uiteraard niet, wel weet ik dat er in juni en juli 2021 in de gemeenteraad twee moties zijn aangenomen. In de ene motie wordt gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken voor een bruikbaar plein en in de andere wordt een verkenning gevraagd om te komen tot een cultuurgebouw.

Kennelijk zijn de onderzoeken afgerond en zijn de kosten voor beide plannen nu bekend. Ik lees dat er twee mogelijkheden worden genoemd, namelijk de extra kosten moeten binnen het gebied zelf door andere projecten worden opgevangen of de gemeenteraad moet instemmen met het opnemen van kredieten. Maar een motie zegt niets over het verplicht uitvoeren van de plannen. De derde mogelijkheid is dus: De twee plannen zijn te duur en kunnen niet worden uitgevoerd.

Is dat een ramp? Nee hoor, er is voldoende parkeergelegenheid in dit winkelcentrum. Het parkeerterrein aan de Marcellus Emantslaan heeft 143 plaatsen en onder het Zeilschip is een overdekte parkeergarage. De bibliotheek is ruim en goed bereikbaar, via een doorsteek kom je aan de overkant met de theaters Ludens en Amco naast het zwembad en de Adviesraad Sociaal Domein.

Alle voorbereidingen en onderzoeken hebben al enorm veel geld gekost, zelfs 1 miljoen uit de pot coronagelden wordt gebruikt voor de herontwikkeling van de Julianabaan. Laten we het daarbij houden en er met plezier blijven winkelen’.

(Cornel Spijkerboer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter