Nieuws
Kerstboom op straat, denk aan vergunning

De dagen worden donkerder, de eerste lampjes hangen buiten en de kerstversiering ligt in de winkels; dat betekent dat de feestdagen in zicht komen. Wilt u als buurtvereniging of particulier een kerstboom in uw buurt plaatsen? Dat kan, maar doe dit wel veilig en vraag minimaal 3 weken vooraf een vergunning aan bij de gemeente.

Voor het plaatsen van een kerstboom in de openbare ruimte is het – in verband met de veiligheid – nodig dat u een vergunning aanvraagt. Als u in de grond gaat graven kunnen er bijvoorbeeld kabels en leidingen liggen. Verder is het belangrijk dat de kerstboom niet te dicht bij de gevel staat en goed bevestigd wordt zodat hij niet kan omwaaien of omvallen, en dat de verlichting in de kerstboom brandveilig is.

U kunt een vergunning aanvragen door het formulier ‘Voorwerp op de weg plaatsen’ in te vullen. U kunt het formulier sturen naar postbusnummer dat op het formulier staat of naar info@lv.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter