Nieuws
Museum sponsort tunnelproject

Museum Huygens Hofwijck dat grotendeels draait op subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg, sponsort de ‘Initiatiefgroep Huygenstunnel’ (IGH), die zich inzet voor het ondergronds brengen van de spoorbaan en de Utrechtsebaan/A12 in Voorburg. De sponsoring staat niet in het jaarverslag van het museum noch in de jaarrekening.

Bij IHG wil men geen nadere informatie geven. ‘Het lijkt mij niet gepast dat ik dit soort informatie aan een willekeurig iemand verstrek met als enige reden dat die persoon erin geïnteresseerd is’, aldus secretaris Koos Ris.

Het museum is niet de enige sponsor van IHG, een burgerinitiatief. Dat zijn ook de Wijkvereniging Oud Voorburg, de Stichting Haegse Tijd, de Stichting Mooi Voorburg en de vereniging Houdt Vlietrand Groen.

Op vragen over de hoogte van de sponsoring en of het daarbij gaat om een blijvende steun wil IHG niet reageren. Op de site van IHG staat wel een actie om via sponsoren 6500 euro bij elkaar te krijgen. Daarvan is 1510 euro binnen. De meeste steunverleners willen echter anoniem blijven, zo blijkt uit de site. Genoemde organisaties staan er niet bij vermeld.

IHG claimt te draaien op 12 mensen met een kernteam van vier: Lodewijk van Vliet, Maarten Drabbe, Koos Ris en Judith Geelen. Uit eerdere publicaties blijkt dat er nauwe personele banden zijn tussen IHG en de sponsoren. Zo treden in IHG-verband op: Berthie de Zwart, Maarten Drabbe, Kees van der Leer en Bram van Mannekes (allen wijkvereniging Oud Voorburg), Wang Choy en Harry Kortman (Huygens Hofwijck), Joost Heuvelink en Lodewijk van Vliet (Mooi Voorburg). Berthie de Zwart is daarnaast actief binnen de vereniging Houdt Vlietrand Groen. Joost Heuvelink heeft zich in het verleden ingezet voor de komst van een klokken- en tijdmuseum naar Voorburg, het werkveld van de Stichting Haegse Tijd. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter