Nieuws
Vooraf meer informatie werkzaamheden

De gemeente gaat strakker sturen op werkzaamheden waarbij straten en/of stoepen opengegooid worden, en ook strakker controleren hoe het plaveisel er daarna bij ligt. Dat heeft wethouder Marcel Belt de gemeenteraad toegezegd.

De gemeenteraad nam unaniem een motie aan van Louise Kortman (VVD) waarin daarom werd gevraagd. Ook eist de gemeenteraad heldere communicatie naar omwonenden voordat werkzaamheden starten; dat uitvoerders (niet zijnde de gemeente) omwonenden minimaal een week voordat men start op de hoogte stellen van de werkzaamheden; dat werkzaamheden waarbij straten open moeten zoveel mogelijk gecombineerd worden.

Belt liet weten dat er jaarlijks op zo’n 300 plekken in de gemeente werkzaamheden plaats vinden waarbij straten en/of stoepen opgebroken worden. Het gaat dan om werkzaamheden waarbij meer dan 25 meter plaveisel aangepakt wordt. Het betreft vooral aanleg van glasvezelkabels, riolering en bouwactiviteiten. Problemen zijn er vooral met onderaannemers die met glasvezelkabels aan de gang zijn. Het personeel komt veelal uit het buitenland.

Belt erkende dat de wens van de gemeenteraad meer mankracht en dus geld van de gemeente vergt. Een en ander zal nader bekeken worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter