Nieuws
Geen vuurwerkverbod

Er komt geen vuurwerkverbod in de gemeente. Niet bij de aanstaande jaarwisseling en ook niet bij de jaarwisseling 2023/2024. De gemeente gaat wel werken met vuurwerkvrije zone’s. Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad.

Burgers kunnen zelf vragen om een vuurwerkvrije zone. Ze krijgen dan borden van de gemeente die zulks aangeven. De handhaving dienen zij zelf te verzorgen.

Een echt vuurwerkverbod is volgens burgemeester Jules Bijl ‘niet voor elkaar te krijgen’. Het hangt daarbij op de handhaving. De politie heeft volgens de burgemeester rond Oud en Nieuw andere zaken aan het hoofd.

Bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) zijn er wel doch die hebben geen wapens, zijn niet dienst van de gemeente en hebben bovendien de handen vol aan het ruimen van oude kerstbomen.

,,Ik krijg het niet voor elkaar’’, aldus Bijl over een vuurwerkverbod. De burgemeester bood wel een opening voor 2023/2024 als de gemeenteraad dat zou willen. Een motie daartoe van het CDA werd echter verworpen. Voor stemden alle oppositiepartijen, tegen de coalitiepartijen VVD, GBLV en D66.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter