Nieuws
Wethouder neemt afstand van tramhalte Overgoo

Wethouder Jeffrey Keus betwijfelt of aantallen te verwachten reizigers een tramhalte Overgoo op lijn 19 rechtvaardigen. Daarbij komt dat het aantal reizigers in het openbaar vervoer nu al lager ligt dan in het verleden.

Keus wil nog dit jaar bij de gemeenteraad op de zaak terug komen. Daar wordt al jaren gepleit voor een halte Overgoo. Het vorige college van B&W wilde er 13 miljoen euro aan besteden. In 2023 wilde men een voorstel tot realisatie doen.

Volgens Keus moet de mobiliteit in het gebied wel gefaciliteerd worden. De omwonenden beoordelen het openbaar vervoer daar nu als ‘heel slecht’. Zonder tramhalte zal er iets anders bedacht moeten worden. Te denken valt dan aan deelvervoer en/of een inzet op fiets- en wandelpaden.

De halte werd eerder ook in verband gebracht met plannen voor woningbouw op Overgoo. Daar zouden 700 woningen en werkplekken moeten komen. Gedacht was dat de bouwactiviteiten in 2023 zouden starten. Dat wordt echter vele jaren later.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter