Nieuws
SP: Sloop Dormibella Leidschendam aanstaande

Afgelopen maand zijn de anti-kraak gebruikers van het jongerencentrum en poppodium Dormibella uit het pand aan de Koningin Julianaweg 44 in Leidschendam vertrokken, zo meldt de SP. ‘Komt de eerder aangekondigde sloop van deze ooit zo populaire uitgaansgelegenheid voor de jeugd van Leidschendam en omstreken er nu aan? Wij vrezen dat dit inderdaad het geval is. Het einde van een tijdperk’.

‘Het gebouw welk achtereenvolgens bekend stond als De Sater, Dormibella en KJ44 kent een lange geschiedenis. Menig inmiddels oudere jongere is er uitgegaan of heeft er opgetreden. Tientallen jaren was het popodium bekend in de wijde omstreken. Je kan zelfs spreken van nationale bekendheid.  Verschillende inmiddels professionele musici hebben in hun begin jaren hier opgetreden. Heel veel herinneringen zijn verbonden aan deze plek’.

‘Al jaren worden steeds meer faciliteiten voor jongen afgebroken. Op dit moment is er vrijwel niets meer voor de jongeren in onze gemeente. En toch wordt door de achtereenvolgende gemeente besturen schaamteloos volgehouden dat Leidschendam-Voorburg een fantastische gemeente is. Dat zal best waar zijn. Maar niet voor iedereen’.

‘De SP wil dat er een nieuw modern jongerencentrum komt. Met een goed poppodium waar opgetreden kan worden door musici van alle niveaus, Van beginnend tot professioneel. Er moet door de jeugd kunnen worden gefeest en gedanst. En ja, ook de oudere jongeren mogen er dan uitgaan. Zo’n jongerencentrum kan natuurlijk ook voor andere zaken gebruikt worden. Het is hoog tijd dat er plannen voor een nieuw jongerencentrum worden ontwikkeld. Investeren in jongeren levert veel op en dit weegt zwaarder dan het dogma van een financieel dekkende exploitatie’. (foto SP)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter