Nieuws
Bouw woonwijk Vliethaven van start

Wethouder Bianca Bremer heeft de start van de bouw ingeluid van de nieuwe woonwijk Vliethaven, aan de Vliet in Leidschendam. Hier komen 77 nieuwe woningen. Het betreft het voormalige bedrijventerrein Parnashofweg. Bianca Bremer: ,,De nieuwe bewoners van Vliethaven krijgen hier prachtige duurzame gasloze woningen. Mooi om te zien hoe het ontwerp van deze nieuwe wijk met een kleine haven goed past in het omliggende landschap.”

Er komt een  mix aan woningen, passend bij verschillende gezinssamenstellingen, woonwensen en leefstijlen. Op een aantal plaatsen komen markante huizen die als landmarks Vliethaven karakter en identiteit geven. Geparkeerde auto’s zijn hier straks nauwelijks. Die staan namelijk grotendeels in de ondergrondse garage bij de haven, op eigen terrein of in een hofje. Zo wordt het groene karakter in de buurt beschermd. De woningen zijn duurzaam ontwikkeld volgens de BENG eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Het gaat hier onder meer om een goede isolatie, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Dit zorgt voor een gasloos A++ Energielabel en daarmee lage energielasten.

De oplevering van de eerste woningen is in het eerste kwartaal van 2024 gepland. Voor meer informatie zie www.woneninvliethaven.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter