Nieuws
‘Let op directe belang inwoners’

Burgemeester Jules Bijl heeft er bij de fracties in de gemeenteraad op aangedrongen bij verzoeken en initiatieven die ertoe leiden dat er ambtenaren ingeschakeld moeten worden te letten op ‘het directe belang van de inwoners’ en te komen tot ‘wijze zelfbeperking’. Hij deed dat in een discussie over een tekort aan ambtenaren bij de gemeente. Bijl erkende dat de ambtelijke capaciteit bij de gemeente ‘een probleem’ is. ,,Het gaat niet helemaal goed.’’ Voor sommige vacatures zijn snel ambtenaren te vinden, voor andere niet. ,,Er is geen peil op te trekken’’, aldus de burgemeester, die erop wees dat alle gemeenten met hetzelfde probleem kampen. Hij beloofde begin 2023 met nadere informatie over het probleem van de ambtelijke capaciteit en wat daar aan te doen valt, bij de gemeenteraad terug te komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter