Nieuws
B&W Delft: tram 1 wordt opgeheven

B&W van Delft zijn boos over de opheffing van tramlijn 1 die de gemeente via Den Haag centrum verbindt met Scheveningen. Dat blijkt uit een zogenoemde zienswijze die B&W hebben ingediend als reactie op het plan een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) vanaf Den Haag CS via de Binckhorst, Voorburg-West en Rijswijk naar Delft aan te leggen. Vanaf Den Haag CS zou de HOV in de toekomst in een rechte lijn naar Scheveningen moeten worden doorgetrokken.

Volgens B&W van Delft betekenen de plannen een ‘zeer grote verslechtering’ van de bereikbaarheid voor Delft. Tramlijn 1 rijdt nu door Den Haag centrum, een economische toplocatie. Tramlijn 1 rijdt ook langs de Haagsche Hogeschool en ROC Mondriaan bij Den Haag HS. Tramlijn 1 stopt bij de cultuurinstellingen Amare en het Haagse Filmhuis. En tramlijn 1 biedt passagiers bij Den Haag HS een overstapmogelijkheid op het landelijke spoornet.

B&W van Delft betreuren het dat zij niet actief bij de plannen zijn betrokken. Volgens hen is bij de HOV-plannen geen rekening gehouden met effecten op bestaande lijnen in het openbaar vervoer. B&W van Delft willen een nader onderzoek naar het behoud van de huidige route van tramlijn 1.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter