Nieuws
‘Nee’ tegen plan opknappen Voorburgs park

De Welstand- en monumentencommissie heeft ‘nee’ gezegd tegen de plannen om het Voorburgse park Vreugd en Rust te gaan opknappen in de stijl waarmee het werd aangelegd in 1830 door J.D. Zocher. De commissie zegt ‘niet akkoord’ te kunnen gaan met de nieuwe padenstructuur, een nieuwe in- en uitrit aan de Parkweg, de nieuwe Zwitsersebrug tussen park en kinderboerderij, de nieuwe hekwerken rondom de kinderboerderij en het plan om een eiland in de huisvijver tussen Huizen Vreugd en Rust en de Vliet bereikbaar te maken door een nieuwe brug en bijbehorend pad. Het gaat om plannen van de Stichting Mooi Voorburg en de gemeente. De provincie Zuid-Holland heeft er tonnen subsidie voor toegezegd. Dat geld moet voor 1 juni 2023 besteed zijn, anders moet het terugbetaald worden. Zonder instemming van de commissie kan er geen vergunning voor de werken verleend worden. Het gaat bovendien om een Rijksmonument. De Welstand- en monumentencommissie had eerder al laten weten een totaalplan te willen zien voordat men over onderdelen wilde oordelen. Dat totaalplan is er, voor zover bekend, niet gekomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter