Nieuws
Winnaars Vredesposterwedstrijd bekend

Na de zomervakantie is op veel basisscholen in Voorburg weer voor de Lions International Vredesposterwedstrijd getekend, met dit jaar als thema: ‘Leid met je hart’. Er deden 12 groepen acht van de basisscholen Nieuw Vreugd en Rust, Sint Maarten, Vijverhof, Driemaster, Groen van Prinsterer, Professor Casimir en Lusthof mee, bij elkaar ruim 350 leerlingen. Nu zijn de winnaars bekend.

Het tellen van de stemmen was een nek-aan-nekrace met uiteindelijk Desta Godfried van de Sint Maartensschool als winnaar van de publieksprijs. De vakjuryprijs werd toegekend door een jury bestaand uit de wethouder van onderwijs Jeffrey Keus, de directeur van de Bibliotheek aan de Vliet Gerard Hendriks en kunstenaar Marijke Pel. Na een diepgaande discussie heeft de jury de poster van Lucille Lobaton van de Driemaster als beste aangewezen. Beide winnaars, kunstenaars in spé, kregen als prijs een goed gevulde tekendoos om hun kunsten verder te ontwikkelen.

Hun posters dingen nu mee naar de beste poster in het district en die poster dingt vervolgens mee naar de beste poster van Nederland. De winnende Nederlandse poster gaat samen met die van alle andere deelnemende landen naar Lions Clubs International te Oak Brook USA voor de verkiezing van de beste poster van de wereld. De eerste prijs is 5.000 dollar en een reis met 2 begeleiders naar het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, daarnaast zijn er nog 24 prijzen van 500 dollar te winnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter