Activiteiten
Virtuoos Brackman Trio brengt Beethoven en Ravel

Donderdag 24 november vanaf 20.30 uur treedt het Brackman Trio op in Het Veur Theater, Damlaan, Leidschendam. Het trio bestaat uit Rik Kuppen piano, Tim Brackman viool en Kalle de Bie cello. Zij behaalden alle drie hun ‘Master of Music in Classical Music’. Het trio werd opgericht in 2009 en maakt indruk door hun gepassioneerde en intense spel. De aanvang is 20.30 uur. Toegangskaarten kosten € 19,- per persoon inclusief drankje en zijn verkrijgbaar via www.veurklassiek.nl

Op het programma staat Beethoven trio opus 70 nr 2 en het Ravel trio. En met het korte trio nr. 1 van Sjostakovitsj opent het programma. Het is een jeugdwerk, geschreven in 1923. Het trio bestaat uit slechts één deel. Het Beethoven trio opus 70 nr. 2 is ook een atypisch pianotrio. Met zijn innerlijke rust en balans, behoort het tot Beethovens beminnelijkste en subtielste kamermuziek.

Na de pauze hoort u het pianotrio van Ravel. Het kamermuziekwerk werd voor het eerst uitgevoerd in Parijs in januari 1915.  Inspiratie voor de muzikale inhoud kwam uit een breed scala van bronnen, van Baskische dans tot Maleisische poëzie. Ravel week echter niet af van zijn gebruikelijke voorliefde voor traditionele muziekvormen. Toch slaagt hij erin om zijn eigen innovaties binnen dit conventionele kader te introduceren. (Foto: Sarah Wijzenbeek)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter