Nieuws
Geen treinen naar Amsterdam Zuid, minder naar Schiphol
Tot en met zondag 27 november wordt er gewerkt aan het spoor bij Amsterdam Zuid en bij Schiphol. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk rond Amsterdam Zuid en rijden er veel minder treinen rond Schiphol Airport. De meeste reizigers met bestemming Amsterdam Zuid of Schiphol Airport kunnen in deze periode via station Amsterdam Centraal reizen en daar overstappen op de metro naar Amsterdam Zuid of op de trein naar de luchthaven. Doordeweeks rijden er extra treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol Airport / Utrecht Centraal. Tussen Rotterdam Centraal en Schiphol Airport blijven rechtstreekse treinen rijden. Het internationale treinverkeer rijdt anders: de IC Brussel rijdt vanaf/tot Rotterdam Centraal en IC Berlijn, Thalys en Eurostar rijden met gewijzigde vertrek- en aankomsttijden naar/vanaf Amsterdam Centraal.
  • Op 13 november startten de werkzaamheden in én rondom de Schipholspoortunnel.  Er wordt t/m 27 november gewerkt aan en in de oostelijke buis en aan de sporen 1, 2 en 3. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Groot Onderhoud Schiphol dat loopt tot 2028. De spoorinfrastructuur van de tunnel is dan weer klaar voor de komende 40 jaar. Voor de werkzaamheden in de Schipholtunnel zijn meer werkperiodes nodig dan gebruikelijk (39 tot 2028). Treinreizigers en andere belanghebbenden worden te zijner tijd hierover uitgebreid geiinformeerd. Ook vinden er werkzaamheden aan het spoor plaats tussen Riekerpolder, Schiphol en Hoofddorp-opstelterrein,
  • Tot en met zaterdag 26 november 8.00 uur worden aan het spoor bij station Amsterdam Zuid onder meer dwarsliggers vervangen en wissels geplaatst. Het kopspoor wordt verplaatst door aannemer  BAM. Deze werkzaamheden zijn nodig zodat er op termijn meer treinen kunnen rijden tussen Schiphol Airport en Amsterdam Centraal en vanwege de  verbouwing van Amsterdam Centraal. Daarnaast is er een aantal ‘meelifters’: werk aan de Schinkelbruggen en aan de nieuwe reizigerstunnel op Amsterdam Zuid.

NS en ProRail proberen de ingrijpende werkzaamheden zoveel mogelijk in de vakanties te plannen omdat dan minder reizigers hiervan hinder ondervinden. Schiphol Airport moet juist in de vakantieperiodes goed bereikbaar zijn. Daarom vinden de werkzaamheden bij Schiphol plaats buiten de vakanties om. Dit maakt werken op Schiphol net even anders. Partijen hebben afgesproken om de noodzakelijke spoorwerkzaamheden zoveel mogelijk te combineren om het aantal periodes met hinder voor treinreizigers te beperken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter