Nieuws
Geen geld, wel belangenverstrengeling

De top van museum Huygens Hofwijck heeft de Initiatiefgroep Huygenstunnel (IGH) niet met subsidiegeld ondersteund. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente desgevraagd laten weten. Eerder weigerde IGH zelf informatie over de sponsoring door het museum te verschaffen. Het museum draait grotendeels op subsidie van de gemeente.

‘Vorig jaar vond de officiële lancering van de IGH plaats. Verschillende organisaties hebben hen gesteund om dit evenement te realiseren, waaronder Huygens’ Hofwijck. Hofwijck’s steun bestond uit een gift van 11 boeken over Huygens uit hun eigen voorraad. Huygens Hofwijck heeft geen geld gesponsord en is enkel betrokken bij de werkgroep omdat ze een belang hebben maar doen dit uitsluitend met kennis en advies’, aldus de woordvoerster.

IGH strijdt voor het ondergronds brengen van de spoorbaan en Utrechtsebaan/A12 in Voorburg. Men wordt naar eigen zeggen ook gesponsord door Stichting Mooi Voorburg, wijkvereniging Oud Voorburg, vereniging Houdt Vlietrand Groen en stichting De Haagsche Tijd. Ook die hebben volgens de woordvoerster van de gemeente alleen een bijdrage geleverd voor de realisatie van het evenement (locatie, drankjes, et cetera). ‘In ruil hiervoor kregen zij zichtbaarheid via de communicatie-uitingen van de IGH’, zo laat zij weten.

IGH zelf laat weten transparantie over de eigen financiën en activiteiten belangrijk te vinden. Men wil daar ‘binnenkort’ over naar buiten treden. IGH benadrukt dat men geen subsidie krijgt.

‘De Initiatiefgroep bestaat uit 16-tal mensen die ieder op eigen wijze proberen een inspiratiebron te zijn voor het onder de grond brengen van de infrastructuur-bundel. De grote gift van ieder van deze IGH-vrijwilligers bestaat uit het feit dat ze al meer dan 2 jaar hun expertise, netwerk maar vooral veel vrije tijd steken in dit initiatief. Wij krijgen veel steun van inwoners, maatschappelijke organisaties, lokale bestuurders en ook de media daar zijn we ontzettend blij mee’, aldus secretaris Koos Ris. (foto: locatie Huygenstunnel)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter