Nieuws
KJ44 begin 2023 plat

KJ44, het pand waar ooit Dormibella en Sater in zaten, gaat begin 2023 tegen de vlakte. Het gebouw, formeel Koningin Julianaweg 44 Leidschendam, is eigendom van de gemeente en staat al jaren leeg. Volgens de gemeente is het niet te verhuren. Afgelopen week sloeg de SP alarm over het sloopplan.

Wat er na sloop van KJ44 gaat gebeuren is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de gemeente spreekt over een ‘eventuele herontwikkeling’. De gemeente is daarover in gesprek met ‘aangrenzende perceeleigenaren en huisartsen’.

Eind 2020 berichtte toenmalig wethouder Jan Willen Rouwendal de gemeenteraad dat er samen met het naast KJ44 gevestigde autobedrijf Auto Fock werd bekeken of het tot een herontwikkeling van het hele gebied gekomen kon worden, na sloop van KJ44. Er zouden woningen komen met bedrijfsruimten op straathoogte, aldus Rouwendal.

Bij herontwikkeling moest het gebied een eigen identiteit krijgen met een groene uitstraling en ‘open’ gevels. Aan de Koningin Julianaweg konden te bouwen woningen 2 tot 3 etages krijgen plus een kap; aan de J.S. Bachlaan zijn vier etages toegestaan net als aan de kant van de Oude Trambaan. Daar konden de woningen ook een kap krijgen, zo gaf Rouwendal toen aan.

De bestuurder berekende de sloopkosten voor KJ44 op 30.000 euro. Het in stand houden van het pand vergde jaarlijks 50.000 euro. Bij sloop werd het gebouw afgeschreven in de gemeentelijke boeken. Dat scheelde ruim 200.000 euro, zo gaf Rouwendal aan. Een tijdelijke herinrichting van het terrein kostte 10.000 euro, de studie naar herontwikkeling 25.000 euro.

Voor KJ44 is eerder gekeken naar vestiging van een huisartsenpraktijk en ombouw tot sociale woningen. Van beide voornemens is niets terecht gekomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter