Nieuws
Gratis hulpmiddelen uitproberen

Beeld en Geluid (Zeestraat 8, Den Haag) staat vrijdagmiddag 25 november in het teken van ‘Zorgtechnologie voor thuis’. Het evenement is tussen 13.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk. Bewoners en zorgprofessionals kunnen er zelf slimme hulpmiddelen uitproberen. Er is keuze uit meer dan 20 vernieuwende zorgoplossingen (die vandaag al te gebruiken zijn), live demonstraties en workshops. Bezoekers maken bovendien kans op het winnen van een robotstofzuiger of één van de andere slimme hulpmiddelen.

Er is koffie en thee voor bezoekers en bij de inloop (tot 14.00 uur) zijn er ook gratis broodjes. Met het oog op de beschikbare ruimte is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan via de website www.technologievoorthuis.nl Of bellen met het projectsecretariaat, dat op werkdagen bereikbaar is op 070 – 381 6810. Het evenement is vanaf 13.00 uur ook live online te volgen op www.technologievoorthuis.nl

Op de markt kunnen bezoekers zelf ontdekken wat zorgtechnologie betekent, allerlei slimme hulpmiddelen voor in huis uitproberen en ontdekken welke middelen geleend kunnen worden. Bij zorgtechnologie voor thuis kan men denken aan een kleine zorgrobot om eenzaamheid te voorkomen, of een heupairbag die zorgt voor een zachte landing bij een val. Of een app die mantelzorgers meteen waarschuwt als er een verandering is te zien in het dagelijkse energieverbruik, bijvoorbeeld omdat de lichten ’s nachts nog aanstaan of omdat er in de ochtend geen koffie wordt gezet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter