Nieuws
Oude gebouw Veurs Voorburg wordt gesloopt

Het voormalige schoolgebouw van Veurs Voorburg, Van Horvettestraat 3 in Voorburg, wordt gesloopt. De gemeente is in afwachting van een sloopvergunning. Zolang die er niet is, zit er leegstandsbeheer in het pand. De beheerder betaalt de gemeente huur, inclusief een vergoeding voor energiekosten.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten. Aanleiding vormde een bericht van Ap de Heus dat er in het lege schoolgebouw gestookt werd. Hij voegde daar een foto van een rokende schoorsteen bij en de vraag wie die energierekening wel betaalde. De woordvoerster van de gemeente wijst erop dat het pand dus niet leeg staat.

Het door Ap de Heus geleverde bericht werd gisteren op Vlietnieuws geplaatst. Dat leverde ook deze reactie op: ‘Het zou beter zijn als jullie niet alles wat Ap de Heus schrijft zomaar klakkeloos plaatsen. Zo werken jullie mee aan NepNieuws. Het artikel is totaal onjuist. De gemeenschap betaalt niet voor die stookkosten. Het gebouw is nog steeds in gebruik. Er hangen duidelijk posters op het pand dat het wordt beheerd door Ad Hoc. Ik ben 1 van de huidige huurders die meebetaalt aan de stookkosten. Kan mijn modellen niet fotograferen met kippenvel en dat ze staan te bibberen van de kou. www.wilfried4foto.nl ‘.

Wanneer de sloop van Veurs Voorburg plaats vindt is nog niet bekend. Al eerder hebben wethouders erop gehint dat de gemeente de grond in de toekomst ten behoeve van woningbouw zou willen verkopen. Veurs Voorburg (VMBO, 400 leerlingen) verhuisde bij de start van dit schooljaar naar een nieuw pand aan de Rijnlandlaan in Voorburg.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter