Nieuws
Stadsbeheer tevreden over jeugd van tegenwoordig
Stadsbeheer meldt: ‘In opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn leerlingen van het Veurs Lyceum in Leidschendam 8 weken lang druk geweest met de opdracht Wat te doen tegen de Rode Amerikaanse Rivierkreeft? Deze invasieve exoot komt op veel plekken binnen onze gemeente voor. De leefwijze van dit dier kan voor economische schade zorgen en heeft enorme impact op onze inheemse flora en fauna.
Nu was het zo ver. Tijd voor de beoordeling van de oplossingen die de leerlingen bedacht hadden. Onze collega’s van Stadsbeheer waren onder de indruk van de hoeveelheid ideeën.
De kinderen hebben allerlei input gegeven hoe we de Rode Amerikaanse Rivierkreeft binnen de perken kunnen houden. Van speciale vangtechnieken tot het trainen van inheemse dieren. Reigers, futen en meeuwen zouden getraind kunnen worden in het vangen en consumeren van deze kreeften. Daarna kunnen de getrainde vogels terug de natuur in om aan hun soortgenoten te laten zien dat kreeften heerlijk smaken.
Ook zijn de jongeren van mening dat we de kreeften moeten vangen en zelf op onze menukaart moeten zetten. Kortom het was weer erg inspirerend om te zien hoe jongeren totaal out off the box kunnen denken. Een groepje had zelfs nagedacht over de kleding accessoires tijdens de jacht op de kreeften. Want ja, je moet er natuurlijk altijd goed uitzien’. (foto Stadsbeheer)
1
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Delen
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter