Nieuws
WoonInvest: Geen sloop woningen Emmastraatcomplex

Woningcorporatie WoonInvest ziet af van het eind 2021 genomen besluit tot sloop-nieuwbouw van het Emmastraatcomplex: 96 sociale woningen in de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg. Directe aanleiding hiertoe is de definitieve aanwijzing tot gemeentelijk monument van deze woningen. Een nog uit te voeren haalbaarheidsstudie zal in 2023 nieuw inzicht geven over de toekomst van de woningen, op basis van de toegekende monumentenstatus.

Directeur-bestuurder Peter van Heeswijk: ,,Gemeente Leidschendam-Voorburg kende afgelopen week definitief de monumentenstatus toe aan onze woningen in het Emmastraatcomplex. Wij accepteren dit besluit en gaan hier niet tegen in bezwaar. Op korte termijn beoordelen wij wat het noodzakelijk onderhoud is, nu er niet meer gesloopt gaat worden. Wij houden daarbij ook rekening met de overige onderhoudsverplichtingen van ons totale bezit. Tegelijkertijd starten wij, in overleg met de gemeente, een nieuw onderzoek om te bepalen wat belangrijk en mogelijk is met de ontvangen informatie over de definitieve monumentenstatus.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter