Nieuws
Dertien miljoen voor tram Geestbrugweg

Rijswijk krijgt 13 miljoen euro om de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV-tram) tussen Den Haag CS, Binckhorst, Voorburg-West en Delft over de Geestbrugweg te laten rijden. Dat blijkt uit een brief van de Rijswijkse wethouder Armand van de Laar aan zijn gemeenteraad.

Op 10 november werden rijksoverheid, provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Den Haag, gemeente Leidschendam-Voorburg en gemeente Rijswijk het eens over de HOV, die ook Den Haag en Station Voorburg verbindt via de Binckhorst. Voor de HOV is 575 miljoen euro gereserveerd.

Het feit dat Rijswijk al weet dat er 13 miljoen euro is om de HOV-tram over de Geestbrugweg te laten rijden, is opvallend. B&W van Leidschendam-Voorburg claimen dat zij alleen het totaalbedrag van 575 miljoen euro kennen; geen nadere verdeling.

Van de Laar schrijft dat Rijswijk heeft ingezet op het meenemen van kruispunt Geestbrugweg/Haagweg/Herenstraat in het HOV-plan. Ook wil de gemeente dat er geïnvesteerd wordt in de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de Geestbrugweg. Of een en ander gelukt is bericht de wethouder echter niet.

De Rijswijkse wethouder toont zich ingenomen met de investeringen aan langs de spoorbaan Leiden – Dordrecht. Volgens Van de Laar gaat daar een Citysprinter rijden: een lightrailverbinding naast de bestaande Intercityverbinding. In dat kader komt er nog voor 2030 een nieuw station: Rijswijk Buiten. Op het bestaande station Rijswijk zal straks acht keer per uur een sprinter stoppen, nu zijn dat er 4.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter