Nieuws
Participatietraject Rotterdam The Hague Airport afgerond
Het participatietraject over de toekomst van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is afgesloten. De uitkomsten van de dialoog over het toekomstig gebruik van de luchthaven zijn neergelegd in een Eind Product Participatietraject (EPP). De luchthavendirectie is nu aan zet om de formele aanvraag voor een nieuw Luchthavenbesluit bij de Rijksoverheid te starten.
RTHA startte met belanghebbenden uit de omgeving een participatietraject in opmaat naar een nieuw Luchthavenbesluit. Onder leiding van onafhankelijke procesbegeleiding hebben de deelnemers de afgelopen 2 jaar met elkaar gepraat over het toekomstig gebruik van de luchthaven, het vliegverkeer en de impact in de regio.

Hoofdpunten uit het EPP:

  • Minder hinder voor omwonenden is het uitgangspunt,
  • De openingstijden van de luchthaven blijven ongewijzigd,
  • De geluidscontour krimpt waardoor de omliggende gemeenten niet in hun woningbouw beperkt worden,
  • Maatschappelijk vliegverkeer en overig vliegverkeer worden gescheiden. Voor beiden worden aparte regels voor gebruik van RTHA opgesteld,
  • Nachtvluchten verminderen. Dat geldt ook voor zogenoemde positievluchten (vluchten zonder lading),
  • De ‘randen van de dag’ worden beschermd: het aantal starts en landingen wordt bevroren en het gebruik van oudere vliegtuigtypes wordt verder ontmoedigd,
  • Ruimte voor groei moet verdiend worden door hinderreductie middels vlootvernieuwing van groot handelsverkeer en kan alleen plaatsvinden mits overige emissies niet toenemen en is mogelijk tussen 09.00 – 21.00 uur. (foto Provincie ZH)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter