Nieuws
Voorburgse in Kakafonie

Vandaag rond 13.15 uur kunt u in het radioprogramma Kakafonie bij omroep Midvliet luisteren naar de Voorburgse Marloes Arkesteijn. Ze laat haar eerste single ‘Oog van de orkaan’ horen. Marloes: ,,Ik ben een singer-songwriter en breng de komende tijd een album (EP) uit met vijf liedjes. Liedjes die ik heb geschreven vanuit mijn wens  voor een mooie toekomst voor onze wereld. Van de energie die het me geeft om vanuit mijn passie aan een betere toekomst te werken tot het leren omgaan met onzekerheid en chaos.”

,,Naast singer-songwriter werk ik bij de provincie aan een circulair Zuid-Holland in 2050 (provincie zonder afval, red.). Daarbij merk ik hoe belangrijk het is om dit soort grote, nog abstracte transities,  tastbaar en persoonlijk te maken. Naast het persoonlijk maken via muziek, probeer ik ‘circulair’ voor de gemiddelde Nederlander concreet maken en daarbij inspiratie bieden. Dat doe ik onder andere met het organiseren van challenges voor ondernemers rond bekende waardeloze reststromen zoals kerstbomen en schapenwol. Deze mooie grondstoffen worden momenteel nog verbrand, maar door ondernemers uit te dagen, wordt er nu gewerkt aan nieuwe toepassingen.”

Voorafgaand aan Marloes (om 12.30 uur) lanceert Denny de Klerk zijn nieuwe single ‘Het bierfeest’ laten horen. ,,Eigenlijk is deze single een perfecte opvolger voor mijn debuutsingle ‘Een heel klein beetje dronken’ die ik drie jaar geleden uitbracht. Intussen zijn er wel meerdere singles verschenen, maar dit plan wilde ik gewoon voltooien. Tijdens een zoektocht kwam ik de klassieker van Willeke Alberti tegen en dacht meteen ‘dit is hem’. Terwijl de versie van Willeke over het rijkelijk vloeien van wijn gaat, heb ik natuurlijk veel meer met als het om bier gaat. Omdat de oorspronkelijke track in totaal meer dan 4 minuten duurt hebben we ook een speciale radio edit gemaakt. Radiostations nemen namelijk bijna geen liedjes op in hun systeem die langer zijn dan 4 minuten.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter