Nieuws
Zuid-Holland eerste provincie met boa’s op de weg

Zuid-Holland zet als eerste provincie vanaf 2023 boa’s (bijzondere opsporingsambtenaren) in voor extra veiligheid op provinciale wegen. De 4 weginspecteurs gaan handhaven op onder andere het correct gebruik van pechhavens en carpoolplaatsen. Ook wordt verkeerd weggebruik (auto’s op het fietspad of fietsers op de weg) aangepakt. Als ook het negeren van aanwijzingen van verkeersregelaars, vervuiling en werkzaamheden zonder vergunning.

,,We wonen hier met 3,7 miljoen Zuid-Hollanders. Het is druk, dus het is belangrijk dat we goed rekening met elkaar houden. Ook op de weg. Vorig jaar waren in Zuid-Holland bijna 100 verkeersslachtoffers te betreuren. Samen moeten we de veiligheid op de weg verbeteren. En de boa’s helpen daar een handje bij. Zij gaan de grote ergernissen nu direct aanpakken”, aldus gedeputeerde Frederik Zevenbergen. (foto Provincie ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter