Nieuws
B&W trekken 2 miljoen uit voor Julianabaan

B&W hebben 2 miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van het Voorburgse winkelcentrum Julianabaan. Dat geld is uit een reserve voor herstelbeleid na corona gehaald en in de begroting opgenomen voor besteding in 2023.

Dat bleek gisteravond tijdens een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. Er ligt nog helemaal geen plan voor het opknappen van het winkelcentrum. De gemeenteraad heeft er ook nog niet mee ingestemd.

Wethouder Philip van Veller (financiën) sprak over het ‘voorbereiden van besluitvorming’. Volgens hem beslist de gemeenteraad te zijner tijd over de begroting en dus de besteding van de gelden.

Zijn collega Astrid van Eekelen erkende dat de gemeenteraad nog geen besluiten over de Julianabaan heeft genomen. Zij wees er wel op dat er eerder met de gemeenteraad over de opknapbeurt is gesproken. Dit jaar wordt er ook 250.000 euro besteed aan kleinere ingrepen. In 2023 ligt er volgens Van Eekelen een zogenoemde projectbegroting Julianabaan voor de nadere besluitvorming.

De vraag waarom er 2 miljoen is uitgetrokken en geen ander bedrag kwam niet aan de orde. Wel kondigde CDA-gemeenteraadslid Jorrit Koster een motie over de Julianabaan aan voor de volgende vergadering van de gemeenteraad.

Er wordt al jaren  gesproken over het opknappen van de Julianabaan. Daartoe wordt nu een plan ontwikkeld. Daarbij gaat het ook om de bouw van een parkeergarage op het Koningin Julianaplein alsmede de komst van een cultuurgebouw waarin de bibliotheek en de theaters Ludens en Amco een plek zouden moeten krijgen. Rondom het winkelcentrum is woningbouw voorzien. Verder zouden straten en fietspaden verlegd moeten worden en is meer groen in en rond het winkelcentrum voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter