Nieuws
Camera’s tegen afvaldump lastig en duur

Het inzetten van camera’s tegen afvaldump is lastig en duur. Dit vanwege strikte eisen aan de technische verbinding, de verwerking van gegevens in relatie tot privacy, de opslag van gegevens en autorisaties voor degenen die de gegevens mogen zien en er mee mogen werken. Dit alles vraagt nadere uitwerking en maatwerkafspraken. Bovendien vergt het geheel extra mankracht bij de afdeling handhaving en de politie.

Dat is gebleken uit een Haagse proef met de inzet van camera’s tegen afvaldump. In de gemeenteraad is al herhaaldelijk aangedrongen op de inzet van camera’s tegen afvaldump in Leidschendam-Voorburg. Burgemeester Jules Bijl heeft in reactie daarop laten weten eerst de uitkomsten van de Haagse proef te willen afwachten.

Voor de inzet van de camera’s is een veiligheidsscan van de politie nodig. Normaliter worden ze ingezet op plekken waar overlast de openbare orde verstoort. Of de camera’s ook voor de aanpak van afvaldump mogen worden gebruikt staat nog niet vast. Probleem is dat afvaldump een zaak van de gemeente is, en niet van de politie. Die kan dan ook geen ‘regie’ voeren over de camera’s. Met andere woorden: beelden worden niet door de politie bekeken maar zouden voor handhavers bekeken moeten worden. De vraag is dan onder welke voorwaarden dat eventueel zou kunnen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter