Nieuws
Enorme wachttijden voor zwemlessen

Kinderen die zwemles willen volgen in zwembad Forum Kwadraat Voorburg staan 9 tot 10 maanden op een wachtlijst. Bij zwembad De Fluit in Leidschendam is dat 5 tot 6 maanden. Voor de coronapandemie uitbrak waren die wachttijden ongeveer de helft van de huidige perioden.

Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad bericht. Door corona zijn de wachtlijsten opgelopen. Sinds het wegvallen van coronamaatregelen zijn ze echter niet gedaald. Aanleiding is personeelsgebrek bij het zwemonderwijs, veroorzaakt door problemen op de arbeidsmarkt.

Van Eekelen noemde de situatie ‘zorgelijk’. Zij erkende dat er iets aan gedaan moet worden maar vroeg zich af wat. Meer geld uittrekken zal volgens haar niet helpen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter