Nieuws
Oppositie wil debat over ‘weeffouten’

De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en ChristenUnie willen een debat in de gemeenteraad over zogenoemde ‘weeffouten’; maatschappelijke veranderingen en problemen die zichtbaar zijn geworden door de coronacrisis, energiecrisis en oplopende inflatie. In het debat zou, los van de waan van de dag, vastgesteld moeten worden wat er nodig is om in den brede de weeffouten in de samenleving te herstellen.

Dat bleek tijdens een beraad in een commissie van de gemeenteraad over het opheffen van het herstelfonds corona: een pot van tien miljoen euro bedoeld om de gevolgen van de coronapandemie en de maatregelen die tegen corona werden genomen, te bestrijden.

Volgens B&W is het fonds niet meer te verdedigen gezien ontwikkelingen die zich sinds de instelling ervan, medio 2021, hebben voorgedaan. Zoals de stijgende inflatie, de opvang van Oekraïnse vluchtelingen en stijgende energiekosten. B&W willen zes miljoen euro op andere wijze gaan besteden, de rest van het geld gaat terug naar de algemene reserve van de gemeente.

Een meerderheid binnen de gemeenteraad kan instemmen met het opheffen van het fonds. Wethouder Astrid van Eekelen: ,,Het college van B&W wil tegelijkertijd benadrukken dat zij erkent dat ondersteuning aan inwoners, ondernemers en organisaties in onze gemeente noodzakelijk is. Het college spreekt dan ook graag met de gemeenteraad over andere manieren om de lokale samenleving te helpen om deze lastige en onzekere tijd zo goed mogelijk door te komen.’’

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter