Nieuws
Veilige straten voor vrouwen en meisjes

Leidschendam-Voorburg moet de Safe Streets-verklaring ondertekenen; een project van UN Women Nationaal Comité Nederland dat erop gericht is om de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte te verbeteren.

Dat betoogde GroenLinks-fractievoorzitter Nathalie van Weers in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. Ze kondigde een voorstel daartoe aan voor de volgende vergadering van de gemeenteraad. Burgemeester Jules Bijl liet weten dat prima te vinden.

Met het ondertekenen van de verklaring geeft de gemeente aan de problemen in de openbare ruimte rondom veiligheid van vrouwen aan te willen pakken en bewustwording op dit onderwerp te creëren. Het is een statement dat straatintimidatie niet geaccepteerd wordt.

Van Weers repte over onderzoek naar onveilige plekken voor vrouwen en meisjes om vervolgens op basis van de uitkomsten een plan van aanpak op te stellen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter