Nieuws
Afscheid van een bijzondere buurman

Shirley en Jason uit de Voorburgse Van Tuyll van Serooskerkenstraat, beter benend als het duo ‘Shirley Taylor & Jason Gilbert’ zijn hun geliefde buurman verloren.

Ze schrijven: ‘Onze buurman Willem van der Velden,  een Voorburgse postbode die voornamelijk in Voorburg West in de Prinses Mariannelaan, Paradijsstraat en het Westeinde zijn wijk had en tevens zoon van de Brugwachter van de Kerkbrug, die na 40 jaar dienst al wat jaartjes genoot van zijn pensioen, is afgelopen zondag 13 november na een zeer kort ziekte bed op 73 jarige leeftijd overleden.

Elke ochtend zat hij daar in zijn deuropening op onze galerij aan de V. T. V. Serooskerkenstraat voordat hij ging zwemmen bij Forum Kwadraat te genieten van zijn sjekkie. Altijd met een boek of andere muziek gerelateerde dingen in zijn hand. Iedereen die voorbij zijn deur liep kreeg altijd de vraag …Hoe gaat het? Wat een mooie dag he!

Altijd geïnteresseerd in de verhalen en interesses van een ander en zo ontzettend lief voor de hondjes van zijn buurtjes, elke dag een honden snoepje halen bij “Wim” zoals hij bekend stond.

Altijd even kroelen. Zo ook onze hond Elvis…al meer dan 8,5 jaar lang iedere dag langs Wim… omdat Elvis zo groot was, dan maar 3 koekjes.

Wim was een echte Beatles fan, wist alles te vertellen, elk detail…elke anekdote, elke noot, hoe de muziek en nummers zijn ontstaan, op welke instrumenten zij speelden…. Het was te bizar voor woorden. Ook de Haagse en Voorburgse Pop Scene & muziekhistorie kende hij uit zijn hoofd. In de 10 jaar dat wij hier wonen zag Wim ook ons elke dag voorbij komen, soms met Elvis, soms omdat wij moesten optreden “Shirley Taylor & Jason Gilbert” altijd dat gesjouw met de instrumenten en versterkers pfff, hij zag ons ploeteren maar wij zagen altijd een glinstering in zijn ogen, want dit had hij zo lang geleden ook gedaan. Hij was namelijk gitarist geweest van de bekende Voorburgse band The Jet Set, die in 1967 werd opgericht door Wim en Rob van der Ham. In 1968 veranderde de band van naam naar de Full Fresh.

De verhalen van het elke week oefenen op de zolder van bakkerij van Beek. Het was verschrikkelijk grinnikte hij. Mijn zware Dynacord versterker en zijn Rode Fender Telecaster boven z’n hoofd, het was zo zwaar, maar alles voor de muziek zei hij.

Als zij ergens optraden en geld wilde besparen gingen ze lopend naar de locaties toe.

Ook vertelde hij mij dat in Sporthal De Vliegermolen te Voorburg op 9 en 10 maart 1973 een festival was geweest met maar liefs twaalf grote acts als The Who, The Eagles, Rory Gallagher, Colin Blunstone, Chi Coltrane, Slade, Rod Argent, Supersister, Rod Stewart & The Faces en Ry Cooder.

Dit festival werd een enorm groot succes. Naast Den Haag stond nu ook Voorburg op de muziekkaart zei hij. Zelf heeft hij in oktober 1968 tijdens een festival met zijn band Full Fresh samen met de Sandy Coast opgetreden. Ter na gedachtenis aan de Voorburgse Popscene staat een zuil aan de rand van het Notenboompark voor Theater Ludens. De Poster die erop staat komt uit het persoonlijke archief van Wim.

Lieve Wim, wij en al je buurtjes gaan je missen!

Wij wensen jouw vrouw Hilda van der Velde – Kool en de familie heel veel sterkte in deze komende moeilijke tijd’.

(Jason, Shirley & Elvis)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter