Nieuws
Claimen schade te duur

Inwoners die bij de gemeente, of bij een ontwikkelaar, schade claimen vanwege werkzaamheden die zij uitvoeren of hebben uitgevoerd, moeten voor die claim geen 500 euro hoeven te betalen. Dat bedrag moet veel lager uitvallen. Dat was de mening van vrijwel alle woordvoerders in een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad. Daar werd een Verordening nadeelcompensatie besproken; een nieuwe term voor zogenoemde planschade.

Nu kost het claimen van schade 300 euro. Als de schade wordt erkend wordt dat bedrag ook terugbetaald. Verantwoordelijk wethouder Philip van Veller claimde gestegen kosten voor het optrekken van de 300 euro naar 500. Binnen de diverse fracties wordt dat bedrag als te hoog gezien, met name voor mensen met een smalle beurs. Van Veller gaf wel aan dat mensen die het niet kunnen betalen een beroep kunnen doen op bijzondere bijstand. De bestuurder liet het echter aan de gemeenteraad over te beslissen over de hoogte van het bedrag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter