Nieuws
Orange the World

Vrijdag is het Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De gemeente doet mee door aandacht aan de campagne te schenken middels borden langs de weg en social mediaberichten. Bugrmeester Jules Bijl zal bovendien een speciale vlag hijsen bij het Raadhuis in Leidschendam. De campagne loopt van 25 november tot 10 december. In veel gemeenten worden gebouwen en andere objecten oranje uitgelicht en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Per dag sterven er 137 vrouwen in de wereld aan geweld van partners, ex-partners of familieleden. Eén derde van alle vrouwen heeft fysiek en/of seksueel geweld ervaren. Bijna 25 procent van alle vrouwen in Nederland had te maken met seksueel misbruik of -geweld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter