Nieuws
Prijzen voor ideeën duurzame leefomgeving

Wethouder Marcel Belt (D66) heeft drie prijzen uitgereikt voor de beste ideeën voor een duurzame groene buurt. Dit naar aanleiding van een door Mooi Voorburg tijdens Open Monumentendag in september uitgeschreven wedstrijd.

De prijzen gingen naar:

= Petra Poorter voor haar idee van het realiseren van een hondenpoepbak die op de riolering is aangesloten. Hiermee kan hondenpoep worden omgezet tot biogas dat een energiebron

= Wiebe Wamelink met het idee ‘een straat voor de toekomst’. Plaats in de middenberm (Laan van Nieuw Oosteinde) een waterreservoir waar regen in kan worden opgevangen voor droge tijden. En leg dan meteen een energiekabel aan voor het opladen van elektrische auto’s,

= Natasja Stet en Raymond Bierens. Hun idee is isolatie van de buitenmuren van de vele Voorburgse woningen die aan de binnenkant niet goed te isoleren zijn met groen. Richt daarvoor een collectief op dat het groen gezamenlijk inkoopt en laat onderhouden.

De wethouder beloofde de ideeën mee te nemen bij het opstellen van het nieuwe Duurzaamheidsuitvoeringsplan en GroenActiePlan. Beiden wil hij in 2023 presenteren. (Foto Niek Lamme. Van links naar rechts Natasja Stet, Raymond Bierens, Petra Poorter, Wiebe Wamelink, Marcel Belt)

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter