Nieuws
Mental health week

In 2023 gaat de gemeente een Mental Health Week organiseren, erop gericht om de mentale gezondheid van jongeren onder de aandacht te brengen. Het is de bedoeling dat ambtenaren met scholen in gesprek gaan over de wijze waarop mentale gezondheid binnen de scholen bespreekbaar kan worden gemaakt en een vast onderwerp van het lesprogramma kan worden.

De gemeenteraad heeft unaniem om de organisatie van de week gevraagd. Dat gebeurde op voorstel van GroenLinks. Gemeenteraadslid Iris Feld: ,,In de nieuwe Lokale Educatieve Agenda en in het gemeentelijke jeugdbeleid krijgt mentale gezondheid een vaste plaats. Dat is nieuw voor Leidschendam-Voorburg en hard nodig. Dit is slechts de start. Het einddoel is een gemeente waarin iedereen een veilige plek heeft om over de mentale staat te praten, waarin iedereen weet niet alleen te zijn en waarin iedereen uiteindelijk een stukje gelukkiger is.”

De mentale gezondheid van jongeren is verslechterd, met name door de coronapandemie en de maatregelen ter bestrijding van het virus. Toch blijft het een lastig onderwerp van gesprek. Een onderwerp waar velen zich voor schamen, niet eerlijk over zijn en denken alleen in te zijn. En dit kan er juist toe leiden dat klachten erger worden. Daarom is het, aldus GroenLinks,  hoog tijd dat de gemeente zich in gaat zetten voor een betere bespreekbaarheid van mentale gezondheid. (foto Henk Knoester)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter