Nieuws
Nieuwbouw Maartens College mag niet naar parkeerplaats

De nieuwbouw van het Maartens College mag niet plaats vinden op de parkeerplaats aan de Marcellus Emantslaan/Guido Gezellestraat. De gemeente heeft daar een stokje voor gestoken. Formeel omdat de parkeerplaats, gelegen op gemeentegrond, buiten het ‘zoekgebied’ ligt voor de nieuwbouw van de onderwijsinstelling.

Vlietnieuws berichtte eerder deze week over de nieuwbouwplannen voor het Maartens College. Daar is een variant bij waarbij het trapveldje aan de Louis Couperusstraat en een groot deel van het huidige park ten offer vallen aan de nieuwbouw. De gemeente kan wel met die variant leven, ook al vindt de nieuwbouw dan deels op gemeentegrond plaats.

Wethouder Astrid van Eekelen heeft eerder aangegeven dat er gekeken wordt naar woningbouw op de parkeerplaats. Dit om de plannen rond het opknappen van winkelcentrum Julianabaan inclusief een parkeergarage en cultuurhuis, te kunnen financieren.

Onder de parkeerplaats ligt overigens een waterreservoir. De gemeente onderzoekt nog of dit een belemmering is voor toekomstige woningbouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter