Nieuws
Drieentwintig thuiszitters

De gemeente kent 23 jongeren die op school zouden moeten zitten maar daar niet zijn. Daarnaast zijn er 23 jongeren die een ontheffing hebben van de leerplicht. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus het CDA-gemeenteraadslid Jorrit Koster bericht in antwoorden op vragen. Leerplichtambtenaren gaan in gesprek met de ‘thuiszitters’ om hen terug te doen keren naar school. Daarbij worden ook zaken als coaching, leerwerktraject of jeugdhulp besproken. De leerplichtambtenaren krijgen een melding als een leerling meer dan 16 uur per week afwezig is op school gedurende 4 opeenvolgende weken. Als na de activiteit van de leerplichtambtenaar het verzuim aanhoudt dan een proces-verbaal worden opgemaakt of wordt betrokkene naar HALT verwezen. Eventueel volgt een melding naar Veilig Thuis.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter