Activiteiten
Filmavonden op Buitenplaats Molenwei

Tot en met 10 december organiseert Voedsel Anders de tweede editie van Food.Film.Fest. Tijdens het filmfestival worden door het hele land films vertoond over voedselsystemen en komen bezoekers samen voor het delen van kennis en verhalen. Er zijn tal van mooie voorbeelden van hoe het anders kan.

Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer.

Met Food.Film.Fest. worden op een laagdrempelige manier de uitdagingen getoond die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. De films laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is.

Op 29 november wordt de film 2040 en op 8 december Food Forest gedraaid op Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27. Na afloop is een nabespreking en delen bekende gastsprekers een passend verhaal.

2040 is een innovatieve speelfilm die naar de toekomst kijkt, maar NU van levensbelang is. Damon Gameau gaat op reis om te onderzoeken hoe de toekomst eruit zou zien tegen het jaar 2040 als we gewoon de beste oplossingen die al beschikbaar zijn om onze planeet te verbeteren, zouden omarmen en ze naar de mainstream zouden verplaatsen. Meer filmavond info https://buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter