Nieuws
Forse stijging aantal e-step boetes

Er werden vorig jaar in Zuid-Holland 107 boetes uitgeschreven aan bestuurders van elektrische fietsen: een toename van 73% ten opzichte van 2020 (62 bekeuringen). Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl die op basis van CJIB-data analyseerde waar deze bekeuringen in Nederland het vaakst werden uitgedeeld. Met de elektrische step de openbare weg op? Dat mag alleen als het vervoermiddel door RDW is goedgekeurd. Bovendien moet de berijder 16 jaar of ouder zijn. Wie niet aan alle eisen voldoet, riskeert een boete van 410 euro. In 2021 steeg het aantal boetes in 10 van de 12 provincies met Zuid-Holland als grootste stijger. In 2023 wordt de regelgeving voor e-steps aangepast. Het vermogen van een elektrische step mag dan niet boven de 400 Watt zijn. Ook wordt het voeren van een kentekenplaat verplicht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter