Nieuws
Ruim de helft meer cybercrime-misdrijven in Zuid-Holland

Steeds meer inwoners van Zuid-Holland krijgen te maken met digitale misdrijven zoals phishing, hacking en WhatsApp-fraude. Ook het afgelopen half jaar is het aantal meldingen van cybercrime gestegen in de provincie, namelijk met 53,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers.

Van mei tot en met oktober dit jaar werden in Zuid-Holland 1200 meldingen gedaan van cybercrime. Een stijging van maar liefst 53,1%: in dezelfde periode vorig jaar werden in de provincie 784 incidenten geregistreerd. In de volgende gemeenten was de kans op cybercrime de laatste zes maanden het hoogst: Alphen aan den Rijn (7 per 10.000 inwoners), Westvoorne (6,1 per 10.000 inwoners), Noordwijk (6 per 10.000 inwoners), Hillegom (5,9 per 10.000 inwoners), Zoeterwoude (5,8 per 10.000 inwoners).  Leidschendam-Voorburg scoort 4,7 meldingen per 10.000 inwoners.

David Janssen, VPNGids.nl: ,,Cybercrime wordt een steeds groter probleem. Dit valt natuurlijk te verklaren: we doen tegenwoordig steeds meer online. Shoppen, beleggen, communiceren en nog belangrijker: betalen. En waar geld te halen valt, volgen criminelen. Wees dus alert, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht waar je misschien wel online aankopen voor doet.” (foto Anete Lusina)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter