Nieuws
Grote opknapbeurt Prinses Beatrixlaan Leidschendam
De Prinses Beatrixlaan in het Raadhuiskwartier Leidschendam wordt in het kader van ‘integrale herinrichting’ flink aangepakt, meldt Stadsbeheer. De bestrating was hier slecht van kwaliteit en is daarom opnieuw aangelegd. Tegelijkertijd zijn de putten afgekoppeld. Deze voeren het regenwater nu rechtstreeks af naar de waterpartij die hier ligt. Het schone regenwater gaat daardoor niet meer naar het riool en belast niet meer de rioolwaterzuivering.
Efficiënter kan Stadsbeheer het niet doen, want tegelijkertijd zijn óók de bomen vervangen. Hier stonden namelijk al meer dan 20 jaar oude meidoorns die slecht groeiden. Ze waren scheef gewaaid en hadden last van de perenprachtkever. Deze bomen droegen daardoor niet of nauwelijks bij aan de ecosysteemdiensten die bomen normaliter kunnen leveren zoals zuurstofproductie, CO2-vastlegging, fijn stof afvangen en het zorgen voor verkoeling in ons steeds warmer wordende stadsklimaat.
De nieuwe bomen die hier zijn terug geplant, hebben de chique naam Magnolia salicifolia ‘Louisa Fete’, bij de meeste mensen bekend als Magnolia of Beverboom. Deze bomen zijn nu al groter dan sommige meidoorns die hier gestaan hebben, en ze worden zelfs nog groter. Stadsbeheer kiest tegenwoordig voor bomen die kunnen bijdragen aan de verbetering van het stadsklimaat.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter