Nieuws
Voorburgse wegen aangepast voor komst tram

Het Voorburgse deel van de Binckhorstlaan en de Prinses Mariannelaan tussen de kruising met de Binckhorstlaan en de Geestbrug worden over de hele breedte, van tuin tot tuin, aangepast. Dit om een nieuwe tramverbinding tussen Den Haag CS, Binckhorst en Rijswijk/Delft mogelijk te maken. Elders in Voorburg-West worden maatregelen genomen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verbeteren.

Dat heeft een woordvoerster van verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus laten weten. Op 10 november besloten rijk, provincie, Metropoolregio en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk 575 miljoen euro te reserveren voor de aanleg van de trambaan die via de Maanweg ook naar Voorburg Station gaan lopen.

Hoeveel de werken in Voorburg-West gaan kosten en wie dat gaat betalen is volgens Keus nog onderwerp van studie, onderhandeling en lokale besluitvorming. B&W van Rijswijk maakten recent bekend 13 miljoen euro te steken in werken aan de Geestbrugweg.

Behalve de aanleg van de tramverbinding is de 575 miljoen ook bedoeld om de spoorviaducten tussen treinstations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI aan te passen.

Hier bovenop is geld gereserveerd voor aanvullende mobiliteitsmaatregelen op de Binckhorst. De rijksoverheid trekt daar 59 miljoen euro voor uit, wat de regio (waaronder Leidschendam-Voorburg) bijdraagt is nog onduidelijk. De komende tijd werken rijksoverheid en regio de mobiliteitsmaatregelen uit. Randvoorwaarden daarbij: Concreet zicht op maatregelen en doeltreffendheid voor ontsluiting woningbouw; Effect van deze maatregelen op nationale netwerken; Mate waarin de maatregelen een nationale aanpak vragen (wat is nationaal nodig om mobiliteitstransitie te ondersteunen).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter