Nieuws
B&W hopen op groep betrokken jongeren

B&W gaan in 2023 in gesprek met jongeren. Onder andere door online sessies te organiseren, met enquêtes en stellingen te werken, en beperkt tijd te vragen. De verwachting is dat zo een groeiende groep jongeren ontstaat, die graag betrokken is. Hiermee zou een informele vorm van een jongerenraad kunnen ontstaan die per onderwerp en eventueel per wijk van samenstelling wisselt.

Dat heeft wethouder Marcel Belt de gemeenteraadsleden Jorrit Koster (CDA) en Iris Feld (GroenLinks) laten weten in antwoorden op vragen. B&W willen bij het proces ook organisaties betrekken waarmee nu al wordt samengewerkt. Belt stelt dat met het plan invulling gegeven aan een door de gemeenteraad aangenomen motie over kindervragenuur en jongerenparticipatie.

In 2023 gaat de gemeente met de schoolbesturen in gesprek over het ontwikkelen van een educatieprogramma over democratie. Zij zijn een belangrijke partner in dit programma, omdat zij zelf gaan over de invulling van het onderwijs, zo laat Belt verder weten.

In antwoorden op vragen van D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti gaat Belt in op de komst van een zogenoemd burgerforum. Daarover zegt hij: ‘Het college van B&W gaat een experiment doen om willekeurig of via loting inwoners te vragen mee te denken/input te leveren op een nieuw te ontwikkelen plan’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter