Nieuws
Risico’s bij grondverkopen gemeente nemen toe

Het financiële risico dat de gemeente loopt bij grondverkopen binnen Vlietvoorde (tussen N447 en Vliet, ten noorden van de bebouwde kom richting Voorschoten) en Klein Plaspoel Polder Leidschendam, neemt toe. Dat wordt nu geschat op 4,5 miljoen euro; 1,3 miljoen euro meer dan een jaar geleden. Dat terwijl de gemeente op beide bouwlocaties, en bij bouw aan de Rijnlandlaan en in het Damcentrum Leidschendam, al een gezamenlijk verlies van 5 miljoen euro lijdt volgens de laatste berekeningen.

Dat heeft wethouder Philip van Veller (financiën) de gemeenteraad bericht. Hij voorspelt dat de financiële problemen nog groter worden. Dit vanwege prijsstijgingen (bouwmaterialen, inflatie, rente) en de diverse crises (oorlog, energie). Ook een besluit van de Raad van State dat er geen vrijstelling meer mag zijn voor de bouw bij stikstofneerslag in natuurgebieden, speelt een rol.

Van Veller geeft aan dat de gemeente een overeenkomst gaat sluiten over de koop, ontwikkeling en realisatie van de deelgebieden Noorthey en Schakelstuk/GAMMA (beiden Vlietvoorde) met Veurse Horsten c.v., een combinatie van Schouten De Jong Projectontwikkeling en BPD Bouwfonds. Dat voornemen was al bekend gemaakt doch er kon tot 2 november bezwaar tegen gemaakt worden. Dat deed niemand.

Over Klein Plaspoel Polder (KPP) laat Van Veller weten dat de gemeente in 2023 wil starten met de verkoop van de laatste drie lappen grond waarop nog gebouwd kan gaan worden: Total tankstation, oude gemeentewerf, locatie Mebin-betonfabriek. Daarbij wordt gewerkt met een aanbestedingsprocedure (tender) om tot het meest optimale resultaat (kwalitatief en financieel) voor de verkoop en ontwikkeling te komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter