Nieuws
Aanvraag energietoeslag kan niet meer

De gemeente heeft de mogelijkheid voor inwoners met een laag inkomen om een toeslag van 1300 euro te ontvangen als compensatie voor gestegen energielasten, gesloten. Woensdag 30 november was de laatste dag dat de toeslag aangevraagd kon worden, zo blijkt uit een tekst op de site van de gemeente. De toeslag was bedoeld voor inwoners met een inkomen van maximaal 20 procent boven het sociaal minimum. B&W maakten eerder bekend dat het zou gaan om zo’n 7000 huishoudens. Ongeveer 4000 van hen hebben de toeslag gehad of aangevraagd. Volgens RTL Nieuws stelde een woordvoerster van de gemeente dat er weinig vragen binnen waren gekomen over het sluiten van de aanvraag voor de energietoeslag. De gemeente verwijst inwoners die de toeslag alsnog willen krijgen naar de regeling voor 2023.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter