Nieuws
Commissie keurt bouwplan af

De welstand- en monumentencommissie ziet niets in het plan om op het erf Oostvlietweg 26A Leidschendam vier ééngezinswoningen te bouwen. Volgens de commissie is er geen sprake meer van een erf maar van een mini-woonwijk. Een erf kenmerkt zich volgens de commissie door een hoofdhuis en een bijgebouw. In het bouwplan gaat het om vier gescheiden panden zonder enige gezamenlijkheid. Ze zijn bovendien alle vier gelijk. De commissie is ook tegen de idee van drie bouwlagen, een hoge heg langs de weg die het zicht op de bebouwing ontneemt en de idee de huizen evenwijdig aan de weg neer te zetten. Ze moeten er haaks op staan. Volgens de bedenkers van het bouwplan is een erfachtig ensemble niet mogelijk. Zonder instemming van de commissie kan er echter niet gebouwd gaan worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter