Nieuws
Subsidie voor Verenigingen van Eigenaren

De Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in de Leidschendamse wijken De Heuvel/Amstelwijk krijgen van B&W éénmalig 8000 euro subsidie voor het opstellen van een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan met energiescan. De actie kost de gemeente 120.000 euro.

De Heuvel/Amstelwijk is de eerste wijk in de gemeente die van het gas af moet. Voor verwarming wil met overschakelen op aquathermie. Dit alles in het kader van de energie omwenteling.

Gebleken is echter dat de VvE’s daar geen zicht hebben op de isolatiemogelijkheden van hun panden. Dat inzicht is nodig om mogelijkheden voor isolatie en verwarming goed af te kunnen wegen zodat er ook het juiste investeringsbesluit wordt genomen. Door een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan met energiescan kan dat inzicht worden verkregen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter