Activiteiten
Inschrijven voor Prinses Marianne Concours

Op zondag 12 februari 2023 wordt in Theater Ludens Voorburg de tweede editie van het Prinses Marianne Concours voor jonge kamermuziekensembles gehouden. Organisator het Huygens Festival roept jonge musici die in zo’n ensemble – met 2 tot 6 personen – spelen en tussen 13 tot en 21 jaar oud zijn op zich aan te melden. Dat kan tot 18 januari 2023.

Elk ensemble speelt tussen de 5 en 8 minuten voor een deskundige jury. De winnaar van het concours mag optreden tijdens de Huygens Festival Amuse op donderdagavond 13 april in Voorburg en tijdens het Openingsconcert van het Huygens Festival in september. Beide optredens vinden plaats in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar secretaris@huygensfestival.nl De inschrijfkosten bedragen € 25,00 per ensemble. Het aantal plaatsen is beperkt. Bij overschrijving zal een voorselectie plaatsvinden. De organisatie van het Prinses Marianne Concours is in handen van het Huygens Festival.

Prinses Marianne (1810-1883) was de jongste dochter van koning Willem I, ze hield van kunst en muziek en componeerde onder meer een Parademars. Ook haar dochter Charlotte, haar zoon Albert en haar kleindochter prinses Maria Elisabeth van Saksen-Meiningen hebben muziek gecomponeerd. Prinses Marianne woonde vele jaren in Voorburg waar ze zich geliefd heeft gemaakt door haar royale giften.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter